Verkiezingen 9 juni 2024: Annemie helpt en steunt OpenVLD… En doet mee!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Annemie-by-PRaiglot.png
© Paula Raiglot

Minister van Staat Annemie Neyts-Uyttebroeck duwt op 9 juni de Kamerlijst voor Open VLD in Vlaams-Brabant.

Zo begon het

Ze is geboren en getogen in Brussel, hoofdstad van ons land en van Europa. Op achttienjarige leeftijd sloot ze zich aan bij het Liberaal Vlaams Studentenverbond aan de VUB. In 1981 begon haar politieke carrière toen ze verkozen werd als volksvertegenwoordiger in het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.  Anderhalve maand later werd ze benoemd tot staatssecretaris voor het Brussels Gewest in de federale regering. Daar startte ze  een ambitieus renovatieprogramma voor onze Europese Hoofdstad.  In 1985 schreef ze een boek over haar arrondissement Tussen Halle en Vilvoorde. Sindsdien is er natuurlijk veel gebeurd en veranderd. Maar het toont wel aan hoezeer ze verbonden is met deze streek en hoeveel ervaring ze er heeft opgebouwd.

Doorgroeien naar de politieke top

In 1985 werd ze partijvoorzitter, als opvolger van Guy Verhofstadt.  Vandaag is ze nog altijd lid van het partijbureau. Ze werd  minister in de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, later federaal Minister van Buitenlandse Handel en Landbouw, en voorzitter van de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen. Vervolgens werd ze lid van het Europese Parlement. Ze werd verkozen tot voorzitter van de Internationale Liberale  (de wereldfederatie van liberale partijen) en vervolgens tot voorzitter van de Europese Liberale Partij ( nu de ALDE-party) . 

Ze werd ondertussen ook Minister van Staat.

Nooit vergeten waar ze begonnen is

Ze woont nog altijd in het hart van de Europese Hoofdstad, middenin de provincie Vlaams-Brabant. En vandaag heeft ze de kennis en contacten om haar streek  en uw streek verder te helpen. Ze heeft ervaring op alle niveaus: lokaal, regionaal in Brabant, nationaal in België en internationaal in Europa. Die wil ze opnieuw inzetten om Open VLD te helpen bij deze verkiezingen. Daarom  doet ze nog eens mee en duwt ze de Kamerlijst voor Vlaams Brabant.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Open-VLD-Kamer-VL-Brabant.png