Annemie Neyts krijgt tweede plaats op Europese lijst Open Vld – Artikel in DeStandaard

25mei2014_nl

 

Europees Parlementslid Annemie Neyts staat bij de Europese verkiezingen van 25 mei op de tweede plaats op de lijst van haar partij Open Vld. Dat heeft het partijbureau maandag beslist.

 

“In de komende jaren” geeft Neyts “de fakkel door aan de volgende generaties”. Haar collega-europarlementariër Philippe De Backer is eerste opvolger.

Dat Guy Verhofstadt lijsttrekker voor Open Vld zou zijn, staat al een tijdje vast. Ook de naam van Karel De Gucht als lijstduwer was al bekend.

Het partijbureau besliste nu de tweede plaats aan Annemie Neyts toe te kennen. De Brusselse zit sinds 2004 in het Europees Parlement en zetelde er ook al tussen 1994 en 1999. Momenteel is ze buitenlandcoördinator voor de liberale fractie in het EP. “Pro-Europa zit ons liberalen in het bloed, daar staat geen leeftijd op”, legt ze haar keuze uit om zich opnieuw kandidaat te stellen. “Ik zal mijn kennis volledig ter beschikking stellen van de liberale fractie in dit parlement en in de komende jaren de fakkel doorgeven aan de volgende generaties.”

 

Om het volledige artikel te lezen:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140311_01019291