Barones Ashton vraagt Annemie mee naar Tunesië

Gisteren en vandaag (29 september) heeft de eerste vergadering van de EU – Tunesische Werkgroep plaats in Tunis. Op vraag van Hoge Vertegenwoordiger en Vice-Voorzitter van de Europese Commissie Barones Ashton neemt Annemie Neyts deel aan deze vergadering als vertegenwoordiger van het Europees Parlement. Op de agenda staan ontmoetingen met diverse Ministers en de Premier van de transitieregering, een conferentie met vertegenwoordigers uit het zakenleven en een conferentie met het Tunesische middenveld, evenals de ondertekening van specifieke financiële hulp aan Tunesië.

 

Deze Werkgroep zal instaan voor een betere coördinatie van de Europese en internationale hulp aan de Tunesische transitie. Ze zal voorgezeten worden door de Tunesische Premier Essebsi en Barones Ashton. Stefan Füle, de Europese Commissaris voor Uitbreiding en het Beleid inzake Nabuurschap,  maakt ook deel uit van de EU-delegatie.

 

“De focus van Europa zal, naast de steun aan het democratiseringsproces,  hoofdzakelijk liggen op het economisch herstel. De bevroren tegoeden, de buitenlandse investeringen en de arbeidsmarkt zijn enkele van deze aandachtspunten. Op 23 oktober zijn hier democratische verkiezingen en Europa zal Tunisië ook bijstaan door onder andere een verkiezingsobservatiemissie te zenden.”, aldus Minister van Staat en Europarlementslid Annemie Neyts.