Reuze-karaoke aan het Europees Parlement op 7 mei

Op de Esplanade van het Europees Parlement in Brussel vindt op zaterdag 7 mei een Reuze Euro-karaoke plaats. Duizend mensen zullen dan zeven zeer bekende hits meezingen, met tekst en beeld op een reuzenscherm. Welke hits gezongen worden, kan je vanaf vandaag kiezen op de website van Feest van Europa

                                          

Dertig liedjes staan vanaf vandaag op de website van de Opendeurdag van het Europees Parlement. Van Dancing Queen en We Will Rock You tot Relax en Non non rien a changé. ´Tot 15 april kan iedereen zijn voorkeur kiezen.

 

De zeven winnende liedjes zullen gezongen worden tijdens de reuze-karaoke die op 7 mei (een eerste keer om 14.00 en daarna om 15.30 uur) gehouden zal worden op de grote Esplanade van het Europees Parlement achter het Luxemburgplein in Elsene. Een duizendtal toeschouwers kunnen dan meezingen, op basis van tekst en beeld op een groot LCD-scherm. Microfoons zullen in het publiek rondgaan, en de camera richten op diegene die ze vasthouden.

 

Met het evenement willen de organisatoren het feestelijk karakter en de deelname van de mensen aan de Opendeurdag versterken, naar het voorbeeld van de feestelijkheden op de Nationale Feestdag in België. Tegelijk willen de organisatoren het publiek op de Esplanade meteen ertoe aan moedigen ook het Parlement zelf te bezoeken.

 

Popmuziek is wereldwijd, en karaoke is een knipoog naar onze Japanse vrienden die het vandaag zo moeilijk hebben. Maar we kunnen het ook niet laten aan te merken dat de meeste bekende pophits vandaag vooral Europees van oorsprong zijn.