Annemie Neyts neemt deel aan de 14e Eurasian Economic Summit te Istanbul als eregast

Brussel, 11 april 2011:

Minister van Staat en Europarlementslid Annemie NEYTS neemt deel aan de 14e Eurasian Economic Summit te Istanbul als eregast van 13 tot 15 april. Het doel van deze Eurazië Top is om de relaties en economische samenwerking tussen Europa, de landen van Centraal Azië, de Caucasus en het Midden-Oosten te verbeteren. Aan deze Top nemen Presidenten, (Vice-) Premiers, Ministers en Parlementsleden deel, evenals topambtenaren, vertegenwoordigers van nationale, regionale en internationale organisaties en ondernemers uit het bedrijfsleven en de media.

Onder de sprekers, waar mevrouw NEYTS één van is, bevinden zich oa de Presidenten van Albanië, Macedonië en Gaugazië, diverse Vice-Presidenten, Ministers en parlementsleden uit Turkije, Kosovo, Bulgarije, Mongolië, Roemenië, Irak, Azerbeidjan, Montenegro.

Minister van Staat Annemie NEYTS zal spreken tijdens de sessie op vrijdag over het onderwerp “Eurazië dialoog”. Ze zal dit doen als eregast en vanuit haar functie als ondervoorzitter in het Europees Parlement van de “High Level Working Group on the Middle East”.

 

Meer informatie over de 14e Eurazië top op http://www.marmaragrubu.org/indexen.htm