Overwinning van Obama kondigt nieuwe Transatlantische relaties aan

Annemie Neyts, voorzitter van ELDR, verklaarde vandaag:

“De Europese Liberalen en Democraten, zijn verheugd met Barack Obama’s overwinning in de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Dit is niet alleen een overwinning voor de Senator Obama, maar voor alle liberalen en democraten over de gehele wereld. De Europese Liberale Partij ondersteunt ten volle het democratisch engagement om de mensenrechten te versterken, de intentie van de nieuwe president om te ijveren voor gelijkheid van loon tussen mannen en vrouwen en het aanzwengelen van ondernemerschap bij vrouwen. Voor ons, Europeanen, is de wens van Obama om de transatlantische betrekkingen te intensifiëren van uiterst belang.”

“Als Europese Liberalen en Democraten hebben we Obama zijn beloftes niet vergeten die hij bracht in Berlijn: de ondersteuning van democratische partners en het principe van souvereiniteit doorheen Europa en Eurazië, op weg naar democratische vooruitgang. Wij kijken uit naar verbeterde samenwerking tussen de Europese Unie en de Amerikaanse administratie.”

“Met betrekking tot het conflict tussen Rusland en Georgië is de uitdaging om een geïntegreerde strategie uit te werken voor de regio, opdat we kunnen samenwerken naar een trilateraal engagement. De VS, de EU en Rusland moeten hierover tot een akkoord kunnen komen en met één stem spreken.”