Open VLD Brussels Gewest voor een Open Stad

Brussel staat voor een immense uitdaging. En bij Open VLD beseffen ze dat maar al te goed. Want om dit manifest waar te maken, zal er moeten samengewerkt worden, over de partijgrenzen heen. Dat zegt ook Europees parlementslid Annemie Neyts.

“We steken de hand uit naar alle mensen die in Brussel wonen, ook naar Franstalige Brusselaars, nieuwe Belgen en andere nationaliteiten die hier wonen en werken. Als we van het stadsproject een succes willen maken, dan moet je dat met iedereen doen,” aldus Neyts.

Open VLD-Brussel wil in de hoofdstad het Engels invoeren als derde administratieve taal. De partijafdeling zei dat zaterdag op haar stadscongres. Open VLD-Brussel keurde er ook haar zogeheten ‘Manifest voor een Open Stad’ goed.

Met een overtuigende meerderheid van de stemmen keurde Open VLD-Brussel het Manifest voor een Open Stad goed. Dat is een negenpuntenprogramma dat bulkt van de ambitie voor een internationaler Brussel. Daarom wil Open VLD het Engels erkennen als derde administratieve taal van het Gewest.

Hier vindt u het volledige relaas van www.brusselnieuws.be, meer info vind je ook hier op de website van www.vldbrussel.be.